Confectionarea Calendarului cu Surprize 2016

2nd Jan 2016

Pentru că tocmai am intrat în Anul Nou 2016, ne-am propus să oferim diferite variante și idei pentru părinți, pentru a oferi copiilor cât mai multe șanse de dezvoltare. Activitatea propusă astăzi- confecționarea unui calendar cu surprize pentru 2016, este perfectă pentru a stârni curiozitatea și veselia celui mic, ajutându-l să învețe lucruri noi printr-un proiect plăcut, stimulându-i totodată creativitatea.

Este ideal să  învățăm copiii să fie organizați de mici iar acest tutorial este foarte folositor pentru a-i ajuta totodată să se familiarizeze cu lunile anului și să învețe zilele fiecăreia dintre ele.

Cea mai bună parte atunci când ești creativ este faptul că  poți crea singur obiecte minunate, originale și personificate. Tot mai mult, copiii din zilele noastre cresc având un stil de viață foarte alert, sub presiunea unor orare foarte încărcate, atât la școală dar și acasă. Timpul alocat pentru joacă și implicit beneficiile aduse de aceasta s-au limitat tot mai mult. Activitățile de timp liber și distracție sunt mai degrabă pasive, atât fizic cât și mental, sau sunt transformate în jocuri coordonate de adulți, cu reguli menite să îndeplinească diferite obiective educaționale.

Specialiştii sunt de părere că este esenţial ca această abilitate- creativitatea, să fie stimulată încă din primii ani de viaţă ai unui copil, deoarece creativitatea poate juca un rol esenţial în procesul de învăţare. „O gândire creativă permite copiilor să facă legături între o arie a învăţării şi alta, extinzându-şi astfel înţelegerea. Printre ariile învăţării se numără arta, muzica, dansul, jocul de rol şi jocul de imaginaţie”, se arată într-un raport britanic.

Calendar

www.facebook.com/InasWorkshop/

Tu care crezi că sunt cele mai bune metode de a stimula creativitatea la copii? Împărtășește-ne din experiența ta.